Henkilö tarjoamassa toiselle tukea pitämällä tätä kädestä kahvikupin äärellä

8.3.2021 | Klubitalot ovat mukana kirjoittamassa tuhannen annoksen tarinaa

Ravintoloiden sulkiessa ovensa 8.3.2021 huippukokki Henri Alén päätti tarttua tilaisuuteen tehdä sulun aikana hyvää. ESKOT ry on Diakonissalaitoksen ja Vailla vakinaista asuntoa ry:n mukana Tuhannen annoksen tarina -hyväntekeväisyyskampanjassa, jossa viisi ESKOT ry:n Uudellamaalla sijaitsevaa Klubitaloa jakavat jäsenistölleen 450 lahjoitetuista raaka-aineista valmistettua ruoka-annosta.

Koronaepidemian aika on tuonut suuren muutoksen meistä jokaisen elämään. Myös klubitalotoiminta on kokenut suuria muutoksia Klubitalojen ovien sulkeuduttua ja toiminnan siirryttyä eKlubitaloihin, tilanteen eläessä kunkin Klubitalon alueellisten rajoitusten mukaisesti. Vaikka yhteistä lounasta on syöty klubitaloyhteisön kesken virtuaalisesti omista kodeista käsin, on yhdessä valmistettu ravitseva lounas jäänyt Klubitalolla tekemättä.

Tuhannen annoksen tarina -hyväntekeväisyyskampanja avasi kuitenkin uuden mahdollisuuden ESKOT ry:n Uudellamaalla sijaitsevien Klubitalojen jäsenille. Helsingin, Itä-Helsingin, Tikkurilan, Tuusulanjärven ja Nurmijärven Klubitaloilla tullaan seuraavan kolmen viikon aikana toimittamaan ympäri Uuttamaata yhteensä 450 ruoka-annosta Klubitalojen halukkaille jäsenille. Annokset valmistavat Alén tiimeineen lahjoitetuista raaka-aineista. Mukana ovat myös Diakonissalaitos ja Vailla vakinaista asuntoa ry, jotka jakavat annoksia omilla tahoillaan.

Yksi järjestötoiminnan suurimmista vahvuuksista on mahdollisuus reagoida ketterästi ja nopeasti tilanteen niin vaatiessa. Olemme kiitollisia voidessamme käyttää tätä joustavuutta jäsentemme hyödyksi. Lämmin kiitos myös Henri Alénille, muille mukana oleville sosiaalialan toimijoille, raaka-aineiden lahjoittajille ja koko vapaaehtoistiimille tästä mahdollisuudesta tuoda iloa ja toivoa jäsentemme ajoittain raskaan korona-arjen keskelle.

Voit lukea lisää Alénin ajatuksista hyväntekeväisyysprojektin takaa LinkedInistä ja seurata sekä levittää tempauksen ilosanomaa hastagillä #1000annoksentarina.

Tervetuloa mukaan seuraamaan tuhannen annoksen tarinaa!


Lataa ESKOT ry:n tiedote osallistumisesta Tuhannen annoksen tarinaan tästä.