Ihmisiä pitelemässä toisiaan käsistä

2.3.2023 | Hyvän mielen työpaikka

Kun vuonna 2016 siirryin töihin Etelä-Suomen Klubitalot ry:lle, enpä osannut etukäteen arvata minkälaisen vuoristoradan kyytiin hyppäsin. Edessä oli railakas matka kehittyvässä yhdistyksessä.

 

Rakensimme yhdessä uutta, ja kohtasimme haasteet rohkeasti. Tuntui, että joka kevät otimme muun muassa uusia ohjelmistoja haltuun. Kaikki tuo jatkuva kehittäminen vaati meiltä paljon, mutta jo tuolloin yhteisömme osoitti voimansa. Aina löytyy joku, jolta kysyä neuvoa ongelman edessä. Jos ei omasta niin sitten toisesta ESKOT ry:n Klubitalosta.

 

Riippumatta siitä, toimimmeko Helsingin ytimessä, vai ”maaseudun rauhassa” Imatralla, olemme samojen haasteiden äärellä. Yhdessä olemme voimakkaampia, olemme ketju, jossa jokainen lenkki auttaa toisia vahvistumaan. Emme piilota hyviä käytänteitä vaan jaamme niitä toisillemme. Vaikka fyysisesti toimimme eri puolella Etelä-Suomen, olemme silti yksi iso yhteisö. Tavoitellen samaa lopputulemaa.

 

"Yhdessä olemme voimakkaampi, olemme ketju, jossa jokainen lenkki auttaa toisia vahvistumaan."

Pandemia kuritti jokaista. Myös meitä niin yhdistyksenä kuin yksittäisinä Klubitaloina. Pakon edessä jouduimme nopeasti kehittämään ja ottamaan käyttöön uudenlaisia käytäntöjä toimintamme varmistaaksemme. Ja onnistuimme siinä, yhdessä. Toisiltamme neuvoja saaden, yhdessä onnistuen. Ehkäpä tuo kasvuvuosiemme ”kehityksen hurma” oli antanut meille tietämättämme valmiuden muovautua yllättävän tilanteen edessä romahtamatta.

 

Nyt, jokunen vuosi ESKOT ry:n vuoristoradan kyydissä matkanneena voin todeta, että reissu on ollut mitä mainioin. Saan työntekijänä yhteisöllisyydestämme voimaa ja turvaa. Tiedän, että joukostamme, niin työntekijöistä kuin jäsenistöstämme, löytyy paljon osaamista.

 

Kun kuulin, että ESKOT ry:lle oli myönnetty Hyvän mielen työpaikka® -merkki, en yllättynyt; onhan kyseessä yhdessä ansaittu tunnustus hyvästä työstä. Kuluneiden vuosien aikana työyhteisömme on kasvanut ja kehittynyt; työpaikkana ESKOT ry:n Klubitalo tarjoaa monipuolisia haasteita ja mahdollisuuksia. Työntekijöillä on tilaa rakentaa ja visioida, kokeilla ja toteuttaa, kehittyä. Yhdistyksenä seuraamme aikaamme, reagoimme toimintaympäristön muutoksiin herkästi. Joustamme, tuemme, olemme (työ)yhteisö. Hyvän mielen työpaikka syntyy näistä tekijöistä; teemme, opimme, kehitämme, ja kehitymme yhdessä. Kukaan meistä ei ole yksin.

 

Artikkelin kirjoittaja on Imatran Klubitalon työvalmentaja

 

Jukka Pousi

jukka.pousi@eskot.org 

 

Imatran Klubitalo