5.3.2021 | Tule kuuntelemaan kokemusasiantuntijaluentoja ja Minun tieni kokemusasiantuntijaksi -hankkeen loppuseminaaria!

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan Minun tieni kokemusasiantuntijaksi -hankkeen järjestämiä avoimia kokemusasiantuntijaluentoja sekä hankkeen loppuseminaaria! Luennot ja loppuseminaari järjestetään etäyhteydellä Teams- ja Zoom-ohjelmia hyödyntäen. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

10.3. klo. 16.00–17.30. Kokemusasiantuntijaluento: Syömishäiriö

Kokemusasiantuntija Jaana Hämäläinen kertoo tarinaansa, kuinka syömishäiriö oli viedä hänen elämänsä, kuinka identiteetti voi vaihtua puheliaasta tytöstä täysin sulkeutuneeseen yksinäisyyteen, miltä tuntuu, kun kukaan ei ymmärrä tai osaa auttaa.

Miltä tuntui 14-vuoden iässä kuulla, että elinaikaa on enää jäljellä muutamia vuorokausia tai miltä tuntui todeta, että hitto vie minä voitan tämän sairauden.

Anoreksia sairautena on todella pirullinen, mutta sitkeällä tahdonvoimalla mitä myös Jaanalla löytyy siitä voi todella selvitä! Tule kuulemaan, kuinka Jaana on selvinnyt eteenpäin ja jatkanut matkaa kohti oman näköistä unelmien täytteistä elämää, kuitenkin kera vaikeiden haasteiden, joita elämässä väistämättä vastaan tulee.

Liity Teamsilla mukaan tästä

17.3. klo. 16.00–17.30 Kokemusasiantuntijaluento: Peliriippuvuus

”Miten pelaaminen vaikutti kokonaisvaltaisesti omaan ja läheistesi hyvinvointiin?”

”Miten onnistuit lopettamaan pelaamisen?”

”Miksi pelasit ja miltä se tuntui?”

”Mitä tapahtui, kun lukuisilla valheilla luodut kulissit kaatuivat?”

Tervetuloa kuulemaan tarinani, joka kertoo peliriippuvuudesta sairautena sekä siitä, miten laaja-alaisesti ja moninaisesti pelaamiseni vaikutti negatiivisesti mm. psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiini, talouteeni, ihmissuhteisiini ja moneen muuhun asiaan. Kerron Teille myös sen, minkälaisen työn pelaamisen lopettaminen kohdallani vaati ja millä keinoilla ylläpidän pelaamatonta elämää nyt muutama vuosi lopettamisen jälkeen! Nähdään siis Teamsissa!

-Henriikka

Liity Teamsilla mukaan tästä

23.3. klo 16.–17.20 Kokemusasiantuntijaluento: Masennus

Miten iloinen, positiivinen, muita auttava ja aina pärjäävä nuori nainen voi sairastua masennukseen?

Olen aina ollut suorittaja ja vahva ihminen, joka jaksaa kaiken, vaikka 100 rautaa tulessa. Olen aina auttanut muita, opa oman jakamisen kustannuksella. Lisäksi ikävä perhetilanne ja tapahtumat kuormitti jaksamistani. Minä ’maailman vahvin nalle’ poltin itseni loppuun, sairastuin burnoutiin ja vakavaan masennukseen.

Toipumisessani olen oppinut hallitsemaan elämääni uudella tavalla, tunnistamaan jaksamisen rajat ja ottamaan myös itseni huomioon. Olen löytänyt itsestäni uuden paremman version.

Kerron elämäntarinani, koksemukseni sairastumiesta, sairastamisesta, toipumisesta, millaista myllerrystä kävin läpi toipumiseni aikana, miten tämä kaikki vaikutti minun ja läheisteni elämään. Kerron, mitä olen oivaltanut ja oppinut rikkaaman elämän elämiseen ja miten olen selviytynyt.

Nämä opit kannattavat minua vahvasti ja jaksan elää ilolla eteenpäin näinä raskaina poikkeusaikoina.

Tule kuulemaan selviytymistarinani sekä vinkki henkiseen jaksamiseen ja oman itsesi arvostamiseen.

Rakkaudella sinulle: Piia

Zoom-salasana: hanke

Liity Zoomilla mukaan tästä

30.3. klo 9.00–12.00   Minun tieni kokemusasiantuntijaksi -hankkeen loppuseminaari

Ohjelma:

9.00 9.15 Tervetuloa / Nina Ristola ja Annika Forselius

9.15 10.00 Kokemusasiantuntijan yhteistyö vertaisten ja ammattilaisten kanssa: miten toimia toivon virittäjänä, tulkkina tai vaikkapa sillanrakentajana / Outi Hietala, Projektipäällikkö, OSSI yhteistutkimushanke, Suomen Klubitalot ry

10.00 10.20 Kokemusasiantuntijat nähdään tärkeänä osana sosiaali- ja terveysalan opetuksessa / Helena Sillanpää, Lehtori, LAB ammattikorkeakoulu

10.20 10.30 Live musiikkia / Duo Toivoton tapaus

10.30 11.00 Työnantajan puheenvuoro / Mikko Rantanen, Osastonhoitaja, PHHYKY

11.00 11.50 Kokemusasiantuntijoiden paneeli / Annika Forselius, Jaana Hämäläinen, Piia Suojala, Leena Saarinen ja Heikki Pokki

11.50 12.00 Live-musiikkia / Duo Toivoton tapaus

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Liity Teamsilla mukaan tästä